Baggrund

BAGGRUND

Lech Walesa

 

Lech Walesa blev født i 1943 i Popowo i nærheden af havnebyen Gdynia ved Gdansk i det nordlige Polen. I 1967 blev han ansat som elektriker på Lenin-skibsværftet i Gdansk og var aktiv i et officielt arbejderudvalg, hvor han var arbejdsmiljøinspektør.

 

Lech Walesa var en af de markante skikkelser på skibsværftet i Gdansk under den første strejke, der startede den 14. december 1970, og hvor flere arbejdere blev dræbt eller bortført af det hemmelige politi. Han undslap, men deltog i gadedemonstrationerne dagen efter og blev selv arresteret. Han blev senere løsladt.

 

Lech Walesa blev fyret fra værftet i Gdansk i 1976 på grund af hans kritiske holdning til ledelsen og de kommunistiske fagforeninger, som var en del af værftet. Han fik derefter job på skibsreparationsværftet Zremb i nabobyen Gdynia.

 

I juni 1978 blev han medlem af Kystens Frie Fagforeninger og blev fyret fra det nye værft et halvt år senere. Fra januar 1979 var Lech Walesa med i redaktionen for oppositionstidsskriftet ’Kystens Arbejder’. Lech Walesa var en hyppig gæst i de kommunistiske varetægtsfængsler op gennem 70’erne.

 

FØLG OS

 

 

KONTAKT OS

Lech Walesa Tour 2018

Billund Lufthavn

Passagerterminalen 10

DK-7190 Billund

+45 70 20 14 40

 

 

 

© Copyright. All Rights Reserved.