Lech Walesa 1983

Lech Walesa 1983

Nobelkomiteens pressemeddelelse ved tildelingen af Nobels Fredspris til Lech Walesa:

 

”Den norske Nobelkomite har tildelt Nobels Fredspris for 1983 til Lech Walesa.

Komiteen har i sin beslutning lagt vægt på Walesas indsats, der har medført betydelige personlige ofre, for at sikre arbejdernes ret til at etablere deres egne organisationer.

Denne indsats har uvurderlig betydning for den bredere kamp for at sikre den universelle frihed til at organisere sig – en menneskeret, der er defineret af FN.

Lech Walesas aktiviteter har været præget af en beslutsomhed for at løse sit lands problemer gennem forhandlinger og samarbejde uden brug af vold. Han har forsøgt at etablere en dialog mellem den organisation, han repræsenterer – Solidaritet – og myndighederne. Komiteen anser Walesa for at være en repræsentant for den aktive søgen efter fred og frihed, som trods ulige forhold eksisterer ubesejret hos alle verdens folk.

Komiteen har flere gange ved uddelingen af Fredsprisen understreget, at en kamp for menneskerettigheder er en kamp for fred. Komiteen er desuden overbevist om, at Walesas forsøg for på at finde en fredelig løsning på hans lands problemer vil bidrage til at mindske de internationale spændinger.

I en tid, hvor forsoning og fredelig konfliktløsning er mere nødvendigt end nogen sinde før, står Lech Walesas indsats både som en inspiration og som et eksempel.

 

Oslo 5. oktober 1983”

 

https://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1983/press.html

 

FØLG OS

 

 

KONTAKT OS

Lech Walesa Tour 2018

Billund Lufthavn

Passagerterminalen 10

DK-7190 Billund

+45 70 20 14 40

 

 

 

© Copyright. All Rights Reserved.